L'objectiu dels autors que hi col.laboren és facilitar informació de les activitats que han fet, mitjançat tracks, ressenyes, fotos o vídeos. elsdalton@gmail.com.
Alpinisme
Escalada
Ferrades
Gel i neu
Expedicions

dimarts, 15 de novembre del 2011

Cova D'Anes. Cerdanya


Cova senzilla i preciosa, ideal per iniciar-se en l'espeleologia.
Les diferents formacions que s'hi veuen en el seguit de sales que et trobes són cada cop més maques i d'orígens i colors diferents, cosa que li fa tenir un atractiu especial. A més, al ser gairebé horitzontal la dificultat és escassa, només la trobariem pel fet de que el fang i el desgast del passar-hi converteixen alguns trams en relliscosos, amb el conseqüent risc de caiguda.
Per les ressenyes sembla curta però un cop dins els poc més de 300 mts que té són més que suficients per gaudir-ne del tot. Té un recorregut lineal sense ramificacions, per tant la possibilitat de pèrdua és nul.la.
La part final és l'única amb una certa dificultat, poc recomanable per a principiants, encara que està equipada amb cordes per poder avançar amb seguretat.
Obligat portar casc, frontal i roba d'abric que es pugui enfangar.









 A continuació deixo el track de l'aproximació i el retorn. El pendent camí que fem supera 200 mts de desnivell de manera molt decidida, sempre per la costa que hi ha just davant de Bellver de Cerdanya, i en tot moment sentim el soroll dels cotxes que passen per la carretera de Puigcerdà a Andorra.
El temps invertit en fer aquest tram d'aproximació és d'uns 30-45 min. El temps de retorn serà inferior al ser tot baixada.