L'objectiu dels autors que hi col.laboren és facilitar informació de les activitats que han fet, mitjançat tracks, ressenyes, fotos o vídeos. elsdalton@gmail.com.
Alpinisme
Escalada
Ferrades
Gel i neu
Expedicions

dissabte, 4 d’agost del 2012

Cresta Pic Cataperdis - Pic d'Angonella

Penjarem algunes fotos i el track d'una cresta situada a cavall d'Andorra i França, de la Vall d'Ordino i la Vall de Soulcem, que es pot fer en una matinal i sense massa dificultat (III+ màx.). Té una aproximació i un retorn molts curts, cosa que la fa més atractiva.

La ruta consisteix en una bonica unió de dues crestes per fer els dos pics. La primera s'inicia al Port del rat i acaba al Cataperdis, i la segona s'inicia al Port de l'Angonella i porta fins el cim del mateix nom. Passos de III+ fins el primer cim i passos de II+ bastant aeris fins el segon.

Ens ha sobtat la manca d'equipament a la primera part de l'aresta del Cataperdis, i, en canvi a la segona part ens ha sobtat el sobreequipament que sovint hi ha. Deduïm que qui l'equipà va directament a buscar la zona equipada saltant-se la primera part de la cresta.

El retorn del segon cim es fa per la mateixa aresta d'anada, i un cop acabada, cal arribar fins la Bretxa d'Arcalís per agafar camí del cotxe. Un cop aquí, però, i aprofitant que ja som a una alçada, es pot anar fins el pic d'Ordino, cosa que portarà una hora més d'activitat.






Màrius i Lluís